Hévíz nevezetességei, amiket érdemes felfedezni – Erzsebet Hotel Hévíz

Hévíz nevezetességei, amiket érdemes felfedezni

Hévíz hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Aki idelátogat, szinte bizonyosan a világhírű termálvíz miatt teszi. A hévízi látnivalók között valóban fontos szerepet tölt be a tó, ám messze nem az egyetlen, amiért megéri ide jönni. Sokan csak a fürdőzésnek szentelik az itt töltött idejüket, pedig a város számos felfedezni valót tartogat még, amelyeket érdemes megtekinteni.

Nem szabad kihagyni a tó körüli sétát. A környék jellegzetes élővilággal rendelkezik, az itt található véderdő ráadásul fontos szerepet tölt be a tó védelmében, illetve segít megakadályozni a kihűlését is. A sétány körül 200 éves platánfák, és csodás mocsári ciprusok adják az árnyékot, mellettük jellegzetes hazai fajokban gyönyörködhetünk, de nem szabad megfeledkezni a kínai ősfenyőkről sem. A kirándulás Hévízen az állatszerető látogatóknak is izgalmas lehet, mindenképp érdemes felfelé is figyelni: számos madárfaj fészkel erre, de gyakoriak a mókusok is. A hévízi látnivalók megtekintése során nem szabad kihagyni a Berki tanösvényt, ami részletesen bemutatja ezt a különleges területet.

Ha picit beljebb megyünk a városba, az autómentes Rákóczi utcában többféle kávézó, étterem és cukrászda közül válogathatunk és megcsodálhatjuk az itt található, az 1920-as években épült villákat is. Rövid sétával a Fontana Filmszínházhoz jutunk, amely mögött pedig Moll Károly szobra áll. Hévíz nevezetességeinek felfedezésekor hagyjunk elég időt a Városháza megtekintésére is, amelynek a Zrínyi utcára néző oldalán egy tűzzománc mozaikképet láthatunk Szent István királyról.

Számos lehetőség van kirándulásra Hévízen és környékén: annak, aki nem vágyik nagyon hosszú sétára, a közelben található egregyi városrészt ajánljuk, ahol híres borospincék termékeit ízlelheti meg. Ha valaki nem riad vissza a hosszabb utaktól, akkor érdemes tenni néhány kirándulást Hévíz környékén is, akár Keszthely, akár a Kis-Balaton felé veszi az irányt, nem fog csalódni.

Reméljük, hogy hamarosan Ön is a mi vendégünkként fedezheti fel Hévíz nevezetességeit, és élheti át a környék nyújtotta élményeket. Bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal az erzsebet@rudolfhotels.com e-mail címen vagy +36 83 342 036-os telefonszámon!

Telefon:0036 83 / 342-035
E-mail:reservation@erzsebethotelheviz.hu
Elérhetõségek
Facebook
Twitter
Tweet
Blogger