Kihagyhatatlan látnivalók Hévíz környékén: ötletek, tippek kiránduláshoz! – Erzsebet Hotel Hévíz

Kihagyhatatlan látnivalók Hévíz környékén: ötletek, tippek kiránduláshoz!

Aki Hévízre utazik, elsősorban a híres tó és annak gyógyvize miatt érkezik a városba. Persze a tavirózsák között sem lehet naphosszat úszkálni, hiába fantasztikus élmény a tó és annak látványa. Ezért érdemes felkészülten érkezni, és egy kis útitervet összeállítani, hogy milyen nevezetességek vannak a városban és látnivalók Hévíz környékén, melyek azok a programok, amik érdekelhetnek bennünket.

A város és központja az ide érkező turistákat célozza meg vendéglátóegységekkel, vásárokkal. Azonban, ha kicsit kijjebb merészkedünk, máris változatos és érdekes programokra találhatunk és látnivalókra Hévíz környékén. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy gyönyörű panorámához és jó borokhoz jussunk, csupán a közelben lévő egregyi dombig. Itt áll egy román kori templom, aminek különlegessége, hogy Magyarország legrégebbi Árpád-kori temploma. A történelmi kitérő és a kirándulás után meg is pihenhetünk a domboldalban sorakozó valamelyik borozóban vagy vendéglőben, hogy elköltsünk egy könnyű ebédet az árnyas kerthelyiségek egyikében.

Annak, aki kicsit kijjebb merészkedne a városból, még mindig akadnak látnivalók Hévíz környékén. Az egyik legnépszerűbb természetesen a Balaton maga, de itt van a Kis Balaton is. Bármelyiket is válasszuk, szakítsunk időt legalább egyszer arra, hogy végignézünk egyet a páratlan balatoni naplementékből és a partról megcsodáljuk a strandolók után elnéptelenedett vizet a maga természetes szépségében.

A látnivalókból Hévíz környékén nem maradhat ki Keszthely sem. Ha valaki egy kis kultúrfröccsre vágyik, ez a város az ideális helyszín hozzá. Keszthelyen egymást érik a múzeumok, nem beszélve a város fő látványosságáról a Festetics kastélyról. De van itt még Nosztalgia és Giccs-, Cadillac-, Marcipán-, valamint Babamúzeum is.

A látnivalók Hévíz környékén egész évben kínálnak felfedeznivalót az utazóknak. Jöjjön, és látogasson el a városba, ismerje meg a látnivalókat Hévíz környékén, és feledkezzen el kicsit a hétköznapokról! Hévízi hotelünkben szeretettel várjuk vendégeinket!

Telefon:0036 83 / 342-035
E-mail:reservation@erzsebethotelheviz.hu
Elérhetõségek
Facebook
Twitter
Tweet
Blogger