Amit a Hévízi-tó összetételéről tudni érdemes

2024.02.02. 0
water_k-1200x801.jpg

Hévízi-tó megoldást nyújthat az Ön problémájára is, hiszen ez az értékes tavacska rendkívül gazdag ásványi anyagokban, melynek hatására az ide látogatók többsége gyógyult már meg különféle betegségekből. Ez a 4,5 hektáros területen elhelyezkedő tó az év minden napján szolgáltat a gyógyulni és kikapcsolódni vágyók számára pihenési és szórakozási lehetőségeket is.

A Hévízi-tó vize 7 forrásból vegyül össze, melyben egyesül a szénsav, kén, magnézium, kalcium, hidrogén-karbonát és a radon számos jótékony hatása. A tó vízében egyszerre megtalálhatóak gáznemű, illetve oldott anyagok is. Már a XVIII. században is számos vizsgálatot végeztek a kutatók a Hévízi-tó összetételét illetően, azonban csupán a század második felében mutattak pontos adatokat az eredmények.

A Hévízi-tóban található ásványi anyagok nem csupán a bőrön át jutnak szervezetünkbe, ezzel kifejtve jótékony hatásukat, hanem akár belélegzés útján is. Így ha a víz közvetlen közelében vagyunk, már az is jó hatással van szervezetünkre.

Látogasson el Ön is a Hévíz Hotel Erzsébetbe és tapasztalja meg a gyógyvíz által, az eredményes javulás élményét.