Get the best rate

Látnivalók & élmények

Hévízi szállásunk Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontjának központi részén található. Természetesen a legtöbben a Hévízi-tó miatt látogatnak el hozzánk, de akkor is érdemes néhány napot eltölteni nálunk, ha nem csak fürdőzniszeretnénk.

Kirándulás

Festetics-kastély
Környékünk nevezetessége a Festetics-kastély, aminek építését a 18. század közepén kezdték meg. A kastély gyönyörű, barokk stílusú, több, mint 100 terméből mintegy 20 látogatható. Állandó és időszakos kiállítások várják az érdeklődőket, de nem szabad kihagyni a kastély parkjának megtekintését sem. A park természetvédelmi terület, benne pálmaházzal, amit 1880-ban építtetett Gróf Festetics Tasziló.
Érdekes látványosság a Madárpark, ahol nem csak a hazai, hanem a távoli vidékeken őshonos fajokat figyelhetnek meg a látogatók.


CSALÁDOKNAK

keszthelyi modellvasút kiállítás
Gyerekekkel érkező vendégeink számára javasoljuk a keszthelyi modellvasút kiállítás megtekintését is, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt különleges élmény. A terepasztalon közel 3 km hosszú vágányhálózaton közlekednek a vonatok, valósághű környezetben.

Kuriózumként említhető meg az éjszakai modellvilág, amikor a járművek, épületek és utcai lámpák fényei világítják meg a besötétített termet. A teljesség igénye nélkül megtekinthető a semmeringi vasútvonal, Zala megye egy része, valamint Nürnberg főpályaudvara is.Hévízi szállásunk vendégeinek ajánljuk még a modellvasút kiállítás mellett található Vadászati kiállítás megtekintését is, ahol körülbelül 500 kiállított trófeát tekinthetnek meg.LEGJOBB BOROK

Látogasson el a Hévízi Borünnepre
Ön is elkötelezett bor rajongó? Ebben az esetben bizonyára érdekelni fogja Hévíz hamarosan sorra kerülő gasztronómiai programja, a Hévízi Borünnep! Ne hagyja ki, ha szeretne finom borokat kóstolni, és közben gyönyörű környezetben nyaralni!

Foglaljon szállást hévízi hotelünkben, és pihenjen velünk! Mi várja Önt a Hévízi Borünnepen? Itt vannak mindjárt a borok, amik a főszerepet játsszák ebben a programban, ez már önmagában ígéretesen hangzik. A térség neves borászatai vonultatják fel a legjobb nedűiket, amiket körbe kínálatnak a résztvevőknek, melyek mellé különféle ínycsiklandó ételeket is kóstolhatnak a látogatók.

A jó borokhoz természetesen szép környezet is társul, hiszen csodás platánfák árnyékában rendezik meg a borfesztivált.


Foglaljon nálunk időben szállást, hogy részt vehessen a Hévízi Borünnepen!
Klasszikus környezet, kellemes hangulat és őszinte vendégszeretet várja!


ÉLŐVILÁG

Ismerje meg a Kis-Balatont
A hozzánk látogató vendégek akár naphosszat élvezhetik a víz gyógyító hatásait. Azonban ha Ön az aktívabb kikapcsolódást szereti, Hévízben nem fog csalódni, hiszen környékünkön számtalan kirándulási lehetőség is várja, érdemes például ellátogatni a Kis-Balatonhoz!

A Kis-Balaton egészen különleges élővilággal rendelkezik, valamint számos védett madárfaj otthona. Szabadon látogatható területe a Kányavári-sziget, amelyre egy különleges építésű fahídon át juthatunk. A szigeten tanösvény került kialakításra, bemutatva a teljes élővilágot. Itt növényeket, állatokat figyelhetünk meg, és érdekes információkat olvashatunk róluk.

A szigeten két kilátó is található, amelyekről kitekintve csodás látvány tárul elénk. Aki szeret horgászni, annak érdemes készülnie, hiszen a pecázásra is adott a lehetőség. Hévíz tehát nem csak a gyógyulni vágyóknak, hanem a szabadtéri tevékenységek kedvelőinek is kiváló lehetőség az aktív pihenésre.Látogasson el Hévízre és induljon innen, hogy megismerje a balatoni régiót
sétahajózás közben!


EGÉSZSÉG

Gyógyuljon a hévízi tó vizében, természetes környezetben!
A tó vize természetes ásványi anyagokat tartalmaz, amely elősegíti a különböző betegségek gyógyulását. A selymes, lágy tapintású hévízi tóban jókedvűen és fájdalommentesen gyógyulhat! A hévízi tavat körülölelő környezet nyugtatja idegrendszerünket, és lelkileg is feltöltődést biztosít. A látogatókat felséges zöldellő környezet fogadja, melyben szebbnél-szebb növények, vízen ringatózó lótuszvirágok kaptak helyet.

És ha nem lenne elég a hévízi tó vize a gyógyuláshoz, vegye igénybe hotelünk szolgáltatásait! Sokszínű lehetőségeink között megtalálja a gyógymasszázst, iszappakolást, súlyfürdőt és még számtalan más, jótékony kezelési módszert, és relaxációs megoldást.


Ha aktív pihenésre vágyik, ennek érdekében ajánljuk városunkban a kerékpártúrákat, és a jó hangulatú nordic walking sétákat is, hiszen a friss levegőn még üdítőbben hat a mozgás.HÉVÍZI TERMELŐI PIAC

Házias finomságok útravalónak
A kirándulások és a kikapcsolódási lehetőségek mellett mindig szeretünk ízletes ételeket is enni, ezért, ha Ön is hévízi hotelünk vendége, a régi idők hangulatát idézve látogasson el városunk termelői piacára is.

A piac a hévízi nagyparkoló mögött található, amely a piaci árusok mellett olykor autentikus népzenészekkel egészül ki. A piac a tudatos vásárlóknak kínál minőségi és vegyszermentes termékeket. Ezzel nem csak a termelőket támogathatjuk, hanem szervezetünk egészségéhez is hozzájárulhatunk, a bio ételeknek köszönhetően.

Méztermelők, savanyúság árusok, gyümölcslé készítők ajánlják a legjobb termékeket, melyeket érdemes megkóstolni. Sajtkülönlegességeket, kolbászokat, házilag készített sütemények és házi tehéntejet kóstolhatnak az oda látogatók a vásárlás előtt.


Foglaljon szállást hévízi hotelünkben
és a kirándulások, városnézések alkalmával is fogyasszon egészséges és ízletes zalai ételeket!


Kutyával érkezem

This will close in 0 seconds